-->

         VI BYDER ALTID PÅ GRATIS KAFFE I VORES KUNDELOUNGE ☕

HISTORIE

For mekaniker og ejer af Undal Autoservice Jens Erik Larsen har drømmen om eget værksted rødder helt tilbage til 1932, hvor hans far Jens Larsen sammen med sin kompagnon Marius Toft åbner Frederiksværks første værksted og Ford-forhandler med navnet Toft & Larsen.

DRØMMEN OM AT VÆRE HERRE I EGET HUS

I 1955 bliver den skoletrætte 15-årige Jens Erik arbejdsdreng på værkstedet, der imellemtiden har skiftet bilmærke VW, og han er ikke i tvivl om, at han gerne vil gå sin far i bedene. Som sagt så gjort. Allerede året efter starter han i lære selvsamme sted, hvor han bliver helt frem til 1971.


Det år skifter han til BMW i Hillerød, men han er der kun i to år, for imellemtiden har han fået lagt penge nok til side og samlet nok erfaring til, at han er klar til at prøve kræfter med livet som selvstændig og i 1972 kan han påbegynde byggeriet på Undalsvej 7.
Grunden ligger i et lille industriområde og det dengang spritnye Undal Autoservice er idag den eneste overlevende af de virksomheder der lå i området dengang.

DET FØRSTE SPADESTIK

Undal Autoservice slår dørene op for de første kunder 8. februar 1974, men inden Jens Erik kommer så langt, er der lige et års byggehelvede der må overståes sideløbende med arbejdet på BMW. Sammen med sin kone Hanne tager han første spadestik til sit livsværk i september 1972 og med familie og venners hjælp, samt en smule professionel assistance, får han bygget rammerne for sin drøm.

Men projektet har ikke lutter medvind. Knap nok er rejsegildet overstået, før spærrene dratter ned under en storm og så er det op på hesten igen for at få bygningen solid og færdiggjort. Til gengæld består såvel værksted som virksomhed gennem halvfjerdsernes oliekrise, firsernes kartoffelkur og den nuværende finanskrise, fordi det lille værksted gennem alle tider har hvilet på et solidt fundament i form af sine trofaste kunder og sit gode netværk.

Faktisk er det gået så godt, at der gennem tiden er blevet bygget til de oprindelige 350 kvm autoværksted. I firserne kom en 80 kvm. garage til som bruges til opbevaring af dæk og fælge og i 2010/2011 opføres et dækhotel.


Men det er ikke kun de fysiske rammer der er blevet udvidet gennem årene. Kundekredsen bestod i starten kun af frederiksværkere, men med tiden er der strømmet faste kunder til fra hele Nordsjælland og sågar København.

Værkstedet har, selv gennem diverse kriser, beskæftiget fire-fem mekanikere, hvoraf hovedparten fortsat er i kontakt med Jens Erik og værkstedet af og til. Gennem årene er der udlært15 lærlinge, deriblandt sønnen Anders.

​​

IVÆRKSÆTTERI I BLODET

Undal Autoservice gennemgår i disse år sidste fase af et generationsskifte, der startede i 2007, hvor sønnen Anders, der er tredjegenerations-mekaniker, købte sig ind i virksomheden der ved samme lejlighed blev omdannet til et ApS. I 2010 kom mekaniker Thomas Olsen til og han vil sammen med Anders overtage værkstedet efter Jens Erik, der er klar til at drosle lidt ned. For når karrieren har kørt på høj blus i over 55 år, så er det på tide at lade yngre kræfter træde til.


Men helt på pension går Jens Erik ikke.

Han vil stadig være at finde af og til mellem værktøj, bildæk og reservedele, for han kan slet ikke undvære duften af motorolie og pille ved krumtapper og bremseskiver. Til gengæld vil han bruge mere tid på at reparere veteranbiler, der er hans store lidenskab.

For ham er biler nemlig ikke kun et spørgsmål om mekanik - det er også gammel kærlighed og den holdning lever videre hos sønnen Anders, den kommende partner Thomas og resten af holdet, der udgør Undal Autoservice.


Den yngre generation krydrer dog den gamle kærlighed med interesse og kundskaber inden for elektronik, der i dag udgør hjertet i de nyeste biler.

I 2010 fejrede Undal Autoservice Jens Eriks 70 års fødselsdag, det kommende genrationsskifte og virksomhedens 36 års jubilæum, det nye medlemskab af kæden AutoPartner og ikke mindst færdiggørelsen af en gennemgribende ombygning, der sikrer at værkstedet er klar til næste generation og fremtidens udfordringer.


Anders har siden han kom til blandt andet sørget for, at værkstedet har noget markedets bedste udstyr til bl.a. diagnosetestning, testning af airconditionanlæg, og testere til VAG-biler.

Kom ud forbi til lidt historie og kaffe

Du er altid velkommen til at kontakte os for mere information.​ Du kan også ringe til vores autoværksted på telefon 47 72 24 44.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Information

UNDAL AUTOSERVICE

​CVR: 30609697

Adresse

Undalsvej 7

3300 ​Frederiksværk

Kontakt​

Undal Autoservice

Undalsvej 7
3300 Frederiksværk
Tlf.: 47 72 24 44
CVR: 30609697
info@undal.dk